“Google is je beste vriend.”

Dit is meestal een zin die bedoeld is voor iedereen die een vervelende vraag stelt die al een bekend, doorzoekbaar antwoord heeft, maar die een geheel nieuwe betekenis krijgt met het nieuwste slimme apparaat van Google. De Google Nest Audio is misschien niet de eerste of nieuwste slimme luidspreker op de markt, maar het is absoluut een van de intelligentste die we zijn tegengekomen.

De Google Nest Audio is eigenlijk een bijgewerkte herhaling van de Google Home-audioluidspreker die een luidspreker combineert met de slimme assistent van Google. Verpakt in een gaas van Charcoal-stof, heeft de luidspreker een slank, minimalistisch ontwerp en een stabiele basis die in de meeste huisdecoraties past. Voor wie de voorkeur geeft aan een lichtere kleur, is de speaker ook verkrijgbaar in Chalk. 

De installatie voor de luidspreker is eenvoudig en vergelijkbaar met elk Google-netwerkapparaat. Net als bij het besturen van de Google Home, hoef je alleen maar de Google Home-app te downloaden en de aanwijzingen je door de rest van de installatie te laten leiden. Zodra het verbinding heeft gemaakt met uw Wi-Fi-netwerk, kunt u het koppelen aan alle externe services die u mogelijk heeft om uw muziek rechtstreeks op deze luidspreker af te spelen. In navolging van de trend van gemak voor consumenten, kunt u de audio van de luidsprekers eenvoudig aanpassen met uw smartphone en instellen voor slimme ervaringen met het Google-ecosysteem. 

Je hebt zelfs geen Android-apparaat nodig, want de Home-app is beschikbaar op zowel Android- als iOS-systemen. U moet echter een Google-e-mail maken of een reeds bestaande e-mail gebruiken. Daarna hoeft u alleen nog maar uw instructie te geven aan de spreker en deze zal de taak uitvoeren. Een voorbeeld is Nest Audio vragen om een ​​specifiek nummer op je Spotify af te spelen vanaf je smartphone. 

Naast het gestroomlijnde ontwerp is er het ontbreken van meerdere knoppen – in plaats daarvan is er slechts één schuifknop aan de achterkant om de microfoon van uw luidspreker te dempen. Google heeft de regelaars voor het volume slim geïntegreerd in de bovenkant van de speaker zelf. Met een lichte tik op de linker- of rechterbovenhoek kunt u het volume verlagen of verhogen. 

Bovendien, om je muziek af te spelen of te pauzeren, hoef je alleen maar op het bovenste middengedeelte van de Google Nest Audio te tikken. De speaker heeft ook geen “aan en uit” knop, en is afhankelijk van het koppelen met je telefoon, vanwaar je de speaker kunt bedienen. 

Voor zijn kleinere formaat (124 mm x 175 mm x 78 mm), kan het volume van de luidspreker behoorlijk stoten. In tegenstelling tot de Google Home die geluid projecteert op 360, is de Google Nest Audio een directionele luidspreker die alleen geluid van voren projecteert. Dit zorgt voor een algehele verbeterde geluidskwaliteit. De luidspreker is in staat om geluid te projecteren dat luid genoeg is om een ​​hele kamer te vullen zonder details te verliezen en zich zelfs aan te passen aan de omgeving waarin u zich bevindt. Dit betekent dat wanneer de luidspreker in het midden van een kamer vol luidruchtige stemmen wordt geplaatst, de volume. 

Met een woofer van 75 mm, een tweeter van 19 mm en afstemmingssoftware levert het apparaat heldere zang en krachtige bassen, perfect voor een scala aan muziek, van akoestiek tot rock. De Nest Audio heeft ook drie microfoons, meer dan de twee die de Google Home had. De bas is behoorlijk behoorlijk, hoewel je er minder van krijgt als je het volume hoger zet. De beste volume-uitvoer is 80% om de meest gebalanceerde maar redelijk luide audio in het algemeen te krijgen (dit kan worden bediend via de Home-app, daarover zullen we later meer bespreken). Je kunt zelfs twee Nest Audio-apparaten aan elkaar koppelen om stereogeluid te creëren.

Over het koppelen van apparaten gesproken, de feestmodus helpt bij het synchroniseren van meerdere Nest Audio-apparaten in verschillende kamers in huis. Net als het Sonos-systeem betekent dit dat dezelfde muziek die op één luidspreker wordt afgespeeld, door het hele huis kan worden gekanaliseerd, zodat het hele gezin samen kan feesten.

Met de Google Home App pas je de equalizer voor de speaker aan. We ontdekten dat het maken van aanpassingen aan de hoge tonen duidelijkere resultaten opleverde in termen van geluidskwaliteit in vergelijking met de veranderingen in de bas. Hoewel dit ook afhankelijk kan zijn van de aard van het nummer.

De Google Nest Audio is niet alleen een krachtige luidspreker, maar ook een slim klein wezen. Via de ingebouwde Google Assistent van de speaker zijn er een paar services waarmee je slimme apparaten kunt verbinden en bedienen. Deze diensten en apparaten zijn onder meer YouTube, Spotify, Google Duo, slimme verlichting en je smartphone. Je kunt een bestaand Google smart ecosysteem installeren of een nieuw creëren met je Nest Audio. 

De nieuwe Ambient EQ-functie helpt ook om de stemreactie van de Google-assistent aan te passen op basis van het niveau van het achtergrondgeluid in de kamer. Dit betekent echter ook dat je je stem wat meer moet verheffen om de luidspreker te bedienen als je er luide muziek uit laat horen.

De Google Nest Audio heeft een connectiviteit van 802.11b / g / n / ac (2,4 GHz / 5 GHz) wifi. Het maakt ook verbinding met uw andere apparaten via Bluetooth 5.0 of de ingebouwde Chromecast. De luidspreker wordt gevoed via een externe adapter van 30 W en 24 V met een gelijkstroomaansluiting. 

Afgezien van de specificaties, kunt u de spreker zelfs vragen om dingen zoals recepten te “googlen”. Het beste gedeelte? Het apparaat levert de informatie niet door gedachteloos door te dreunen over de inhoud van de webpagina. In plaats daarvan analyseert het de inhoud en groepeert het, sectie voor sectie en vraagt ​​u dingen zoals “Moet ik de ingrediënten voorlezen” en “Moet ik beginnen met de voorbereidingsstappen?”, Zodat u uw tempo gemakkelijk kunt bepalen tijdens het koken. en luister naar het recept.

Het volledig functionele Google-systeem bevat zelfs organisatie-apps zoals weer en kaarten. meer. Als je een Google-agenda hebt, kun je controleren wat je agenda voor de dag is door de spreker te vragen “Hey Google, wat staat er in mijn agenda” en hij zal antwoorden met al je geplande afspraken en evenementen. Je kunt zelfs evenementen aan je agenda toevoegen door “Hey Google, voeg een evenement toe aan mijn agenda” te zeggen. Het coolste deel? Dit gebeurt allemaal handsfree en zonder zelfs maar uw smartphone-app te openen.

Je zorgen maken over privacy is tegenwoordig ook een groot iets. En geruchten over uw slimme apparaten die naar uw gesprekken luisteren, lijken tegenwoordig meer een waarheid dan fictie. Gelukkig heeft Google met deze zorgen rekening gehouden en maatregelen getroffen voor meer privacy. 

Ten eerste kan de microfoon die u gebruikt om met uw apparaat te communiceren, worden gedempt via de tweetraps mic mute-schakelaar aan de achterkant. Vervolgens kun je je zoekgeschiedenis op Google Nest Audio verwijderen door te zeggen: “Hey Google, verwijder wat ik net zei.” Het apparaat reageert extreem snel en beantwoordt alle vragen onmiddellijk dankzij de drie farfield-microfoons. Het begrijpt ook de meeste instructies binnen het domein van zijn functies.

En last but not least, voor de meer milieubewuste mensen heeft Google een enorme inspanning geleverd om de Google Nest Audio te maken van 70% gerecycled plastic. Het meest aantrekkelijke deel van de luidspreker is dat je vanwege zijn lage prijs van $ 139 en kleine vormfactor een zeer luid geluid kunt krijgen, waardoor hij perfect is voor feestjes of gewoon voor dagelijks gebruik thuis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here