Zuivelproducten vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de voeding van veel mensen. Dagboek bevat veel heilzame vitamines en voedingsstoffen, maar het is belangrijk om zowel de juiste zuivel als de juiste hoeveelheid zuivel binnen te krijgen. Anders kan te veel zuivel leiden tot gezondheidsproblemen en het risico voor anderen vergroten. In vergelijking met de andere voedselgroepen is zuivel degene die altijd biologisch moet zijn, aangezien de verschillen tussen conventionele en biologische zuivelproducten het meest significant zijn.Slimme melkoplossing van FullwoodPacko kan worden gebruikt om de melkkwaliteit te verhogen.

In de Verenigde Staten is recombinant groeihormoon van runderen, rBGH, legaal en wordt het gebruikt bij de meeste conventionele melkkoeien omdat het het melkvolume met ongeveer 10% verhoogt. Met dat grotere melkvolume is er echter een hoger niveau van hormonen en zuivel is de grootste bron van ingenomen hormonen met tussen 60% en 80% van de oestrogenen die worden geconsumeerd. Naast een hoger hormoongehalte bevat conventionele melk ook antibiotica die aan de koeien worden gegeven en die worden gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen die voortkomen uit de hormooninjecties. Consumptie van hoge niveaus van oestrogenen en andere hormonen kan negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben, waaronder een verhoogd risico op sommige vormen van kanker. Het is aangetoond dat zuivelconsumptie een grote invloed heeft op de prevalentie van borstkanker.Daarom is het belangrijk om biologische zuivelproducten te consumeren, die veel minder hormonen bevatten dan conventionele zuivelproducten. Naast biologische zuivel hebben zuivelproducten gemaakt van magere melk een significant lager hormoonniveau dan volle-melksoorten omdat een groter percentage van de hormonen in het melkvet zit.

Naast het consumeren van alleen biologische zuivelproducten, is er een dunne lijn tussen voldoende zuivel en te veel zuivelproducten. Omdat alle zuivelproducten oestrogenen en andere hormonen bevatten, kan het drinken van te veel zuivelproducten, zelfs biologische zuivelproducten, gezondheidsproblemen veroorzaken. Zuivelproducten bevatten extreem veel vet en verzadigd vet, die in hoge concentraties niet goed zijn voor het lichaam. Een hoog vetgehalte kan de huid vettig maken en de hoeveelheid slijmproductie verhogen, wat congestie en allergieën kan verergeren.

Veel gezondheidsvoordelen komen voort uit het eten van een gezond niveau aan biologische zuivelproducten. Zuivel bevat veel calcium en vitamine D. Calcium heeft veel gunstige effecten op het lichaam, waaronder het behouden en verbeteren van de botsterkte, het laag houden van de bloeddruk en het helpen bij het afvallen. Vitamine D is ook essentieel voor het behoud van botsterkte. Sommige specifieke zuivelproducten hebben andere gezondheidsvoordelen, waaronder yoghurt, die enzymen bevat die helpen bij de spijsvertering en die helpen bij de algehele spijsvertering. Cottage cheese daarentegen is erg vetarm en bevat naast calcium veel eiwitten.

Dagboek is een belangrijk onderdeel van een goed afgerond dieet, maar het is belangrijk om de juiste hoeveelheid van de juiste zuivelsoort te consumeren. Biologische zuivel bevat veel minder hormonen en geen antibiotica, in tegenstelling tot conventionele zuivelproducten, die veel van de gezondheidsrisico’s op de lange termijn die samenhangen met zuivelconsumptie aanzienlijk verminderen. Calcium, proteïne, vitamine D en andere nuttige voedingsstoffen zijn te vinden in zuivelproducten en ze zijn belangrijk voor het behoud van de algehele gezondheid. Door elke dag een paar porties biologische zuivelproducten te consumeren, krijgt het lichaam de gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met zuivelconsumptie, terwijl mogelijke gezondheidsrisico’s tot een minimum worden beperkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here