Het eerste elektrische voorterrein van het VK is deze week geopend in de buurt van Braintree, Essex, wat een doorbraak betekent voor de massale uitbreiding van de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in het VK.

Gridserve, het schone energiebedrijf achter het project, zei dat het van plan is om in de komende vijf jaar meer dan 100 van de laadstations in het VK te openen in een programma van £ 1 miljard.

De laders gebruiken netto koolstofvrije energie door gebruik te maken van zonne-energie afkomstig van een van de eerste subsidievrije zonneparken in Clayhill in Bedfordshire. Het voorplein heeft ook een batterij die voldoende energie kan opslaan om 24.000 mijl te rijden, en bovengrondse zonneluifels.

Toddington Harper, oprichter en chief executive van Gridserve, zei dat het voorplein een belangrijke mijlpaal is in de doelstelling van het bedrijf om “de naald op de klimaatverandering te zetten”.

Het Britse publiek moet erop kunnen vertrouwen dat het VK de laadinfrastructuur zal hebben die nodig is voor massale acceptatie van elektrische voertuigen, ruim vóór het verbod op benzine- en dieselauto’s in 2030 , zei Harper.

“Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om te voorkomen dat de uitstoot van broeikasgassen verder toeneemt, en elektrische voertuigen op schone energie vormen een groot deel van de oplossing”, zei hij.

“ Opladen moet echter eenvoudig en onbezorgd zijn.Daarom hebben we onze elektrische voorterreinen volledig ontworpen op basis van de behoeften van bestuurders, waarbij we het traditionele benzinestationmodel hebben geüpdatet voor een koolstofvrije wereld en het vertrouwen geven dat mensen nodig hebben om maak vandaag de overstap naar elektrisch vervoer. ”

De ontwikkeling werd verwelkomd door de regering, die vorige maand het verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s en bestelwagens van 2040 naar 2030 vervroegd als onderdeel van een “groene industriële revolutie”.

James Cleverly, minister van staat en parlementslid voor Braintree, zei: “Onze regering zet zich in om het gebruik van elektrische voertuigen te vergroten, onze lucht te zuiveren en ons in staat te stellen zo snel mogelijk een netto-nuluitstoot van koolstof te bereiken. we hebben zojuist het verbod op nieuwe benzine of diesel vervroegd naar 2030. ”

Hij zei dat het voorplein “de meest geavanceerde oplaadfaciliteit ter wereld” is.

Op het Braintree Electric Forecourt, in de buurt van Great Notley, vlak bij de A131, kunnen 36 elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen, met krachtige laders die tot 350 kW laadvermogen kunnen leveren, waardoor mensen in 20 minuten 200 mijl actieradius kunnen vergroten.

Chauffeurs betalen in eerste instantie slechts 24 cent per kWh aan energie, wat momenteel de laagste oplaadsnelheden met ultrahoog vermogen zijn die momenteel op de markt zijn – wat betekent dat een normale lading van 20 procent tot 80 procent minder dan £ 10 kost voor een elektrisch voertuig van gemiddelde grootte. vandaag op de markt.

het eerste elektrische voorterrein van het VK

Terwijl voertuigen worden opgeladen, kunnen chauffeurs gebruikmaken van ‘state-of-the-art’ faciliteiten, waaronder een wachtlounge, gratis supersnelle wifi, ‘high-end’ wasruimtes, een kindergedeelte, een welzijnsgedeelte met hometrainers die elektriciteit opwekken en pods voor zakelijke vergaderruimten. Er is ook een winkelruimte met vestigingen van WHSmith Travel en Costa Coffee, en een postkantoor.

Gridserve wil chauffeurs ook aansporen om over te stappen op elektrische voertuigen, en daarom is het voorplein ook ontworpen om het proces zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken, aldus het bedrijf. De bovenste verdieping van het gebouw van het voorplein toont de nieuwste elektrische voertuigen, terwijl digitale schermen mensen helpen om te leren over elektrische voertuigen en deze te kopen.

Met meer dan 200 soorten elektrische voertuigen die nu beschikbaar zijn, huurt het bedrijf ook liefhebbers van elektrische voertuigen in om mensen voor te lichten over elektrische voertuigen en om testritten te regelen.

Een bedrijfsverklaring luidde: “Het uiteindelijke doel [is] mensen het vertrouwen en de ondersteuning te bieden om de overgang naar een volledig elektrische toekomst te maken.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here