Het is gebruikelijk bij bedrijven om krediet te verlenen aan klanten om goodwill te verdienen en de verkoop te verbeteren. Als klanten hun schulden niet op tijd betalen of proberen af ​​te komen, kunnen schulden een hoge kostenpost worden. Indien oninbare vorderingen niet onmiddellijk worden aangepakt, kunnen ze zich ophopen en een zwarte vlek op de balans van een bedrijf worden. Dit kan de kredietwaardigheid van een bedrijf ernstig schaden.

Bedrijven gaan met oninbare schulden om door intern personeel te machtigen om schulden te innen of het werk uit te besteden aan een commercieel incassobureau. Het innen van oninbare vorderingen is een tijdrovend proces dat een tijdige follow-up en nauwkeurige administratie vereist. Een commercieel incassobureau is een betere optie dan een intern systeem, omdat het professioneler is, minder kost en betere resultaten laat zien.

Commerciële incassodiensten hebben bekwame professionals in dienst. Deze professionals zijn opgeleid in de kunst van het incasseren. Afhankelijk van het type debiteur komt het incassobureau met een strategie voor het incasseren van schulden. De gevolgde aanpak is respectvol en houdt rekening met de financiële verplichtingen van de klanten. Dit versterkt de klantrelatie met de kredietmaatschappij.

Voordelen van het inhuren van een ophaalservice

Het inhuren van een incassobureau heeft veel voordelen. Met een commercieel bureau dat voor uw bedrijf werkt, kunt u:

 • focus op uw bedrijfsplannen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opbouwen van oninbare schulden
 • goede klantrelaties hebben aangezien incassobureaus professioneel en respectvol zijn
 • bespaar de kosten van in-house bezoldigd personeel
 • meer schulden recupereren omdat incassobureaus de prikkel hebben om een ​​percentage te krijgen van wat ze innen
 • bescherm uw bedrijf tegen juridische rompslomp, aangezien de incassobureaus bekend zijn met de regels en voorschriften voor incasso

Punten om te overwegen voordat u een commercieel bureau inhuurt

Veel incassobureaus overtreden de regels en beweren klanten met klem om hun contributie te betalen om een ​​grotere korting te krijgen. Dit is niet alleen een overtreding van de wet, maar ook schadelijk voor uw zakelijke reputatie. Zorg ervoor dat de personen die uw bedrijf bij de klanten vertegenwoordigen, goed opgeleid en professioneel zijn in hun omgang met hen. Een goede verstandhouding tussen debiteuren en crediteuren gaat ver in het verkorten van het incassotraject en het zorgen voor meer incasso.

Alle inzamelingsactiviteiten moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de lokale regels en voorschriften. Het overtreden van regels om meer incasso te krijgen, is niet de kosten waard van het verliezen van klanten en mogelijk met rechtszaken.

Een hoog slagingspercentage is geen garantie voor de kwaliteit van de dienstverlening van het bureau. Bekijk de volgende punten voordat u een ophaalservice inhuurt.

 • Hoe lang loopt het incassobureau?
 • Heeft het bureau ervaring met klantaccounts die vergelijkbaar zijn met die van u?
 • Heeft de ophaalservice samengewerkt met bedrijven van jouw grootte?
 • Is het bureau in staat om het bedrag van de schulden in uw zaak af te handelen?
 • Wat zijn de strategieën van het agentschap om schulden te innen?
 • Is het personeel van het incassobureau goed thuis in de incassowetten?
 • Kan het referenties van klanten geven, die u kunt verifiëren?
 • Wat zijn de kosten van de ophaalservice? Onderzoek de markt om een ​​concurrerend tarief te krijgen.

Incassobureaus helpen uw bedrijf bij het verminderen van oninbare vorderingen en het verbeteren van klantrelaties. Wees voorzichtig bij het selecteren van een incassobureau voor uw bedrijf. Het juiste incassobureau is een waardevolle zakenpartner.

Direct incassobureau inschakelen

Uw geld snel ontvangen. Slagingspercentage 94%. Echte incasso experts. Online indienen. Dezelfde werkdag acties start vandaag!
For More Information: https://rechtincasso.nl/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here