Door thuis te blijven en te werken, hebben velen hun thuissituatie bestudeerd en opnieuw geëvalueerd, waarbij velen zich hebben aangepast en nieuwe apparatuur hebben gekocht, van extra monitoren, comfortabele muizen en toetsenborden, HD-camera’s en handsfree headsets, en fitnessapparatuur en -meubilair, om hun huidige situatie.

Maar het enige waar maar weinigen aan denken, dat ze zouden moeten, is de stroomvoorziening. De recente stortbuien in november, vergezeld van de gebruikelijke bliksem- en onweersbuien, zouden thuiswerkers bang moeten maken – het komt niet vaak voor , maar black- outs gebeuren in Singapore.

Als u op kantoor werkt, hebben sommige grotere bedrijven zelfs back-upsystemen, maar zelfs dan zou u de angst voor een stroomstoring of het uitvallen van systemen kennen of hebben ervaren die op de een of andere manier de gegevens voor uw dagelijkse werk hebben gewist. Stel je voor dat dit thuis gebeurt?

Meer huizen zetten hun voedingssystemen waarschijnlijk zwaarder in, met extra laptops, desktops, printers, airconditioning, verlichting, ventilatoren en andere elektronica die gedurende langere tijd worden ingeschakeld. Dat is waar een ononderbroken stroomvoorziening binnenkomt. Dit zijn kleine dozen met energie die uw apparaten blijven voeden in het geval van een stroomstoring of stroomuitval, zodat u die vorige extra minuten stroom kunt gebruiken om uw werk te redden, ruggen te creëren. ups en sluit uw apparatuur op de juiste manier af, voordat u bezwijkt voor de gevolgen van gebrek aan stroom.

Beschouw ze als batterijpakketten ter grootte van een mini-pc, waar u deze op een stroombron aansluit en uw elektronische apparaten erop aansluit, zodat u een ononderbroken stroombron (UPS) krijgt wanneer u die nodig heeft.

De Back-UPS PRo BR650MI van Schneider Electric biedt verbinding met maximaal zes apparaten en tot 390W ondersteuning. Met zijn ingebouwde batterijpakket kan het ongeveer enkele minuten extra stroom leveren, wat meer dan genoeg tijd is om bestanden op te slaan en alle aangesloten apparaten uit te schakelen. Hoeveel minuten extra vermogen het levert, hangt af van hoeveel apparaten zijn aangesloten en tekenen kracht uit.

Omdat het een standalone apparaat is, ben je beperkt door de netsnoeren die hieraan kunnen worden gekoppeld. Als u het in de woonkamer laat staan, betekent dit dat er voor uw home entertainment-systemen, zoals uw hifi-systeem en televisietoestellen, wordt gezorgd, maar waar het het nuttigst is, zijn uw andere technische gadgets, vanaf uw monitoren, desktops en printers – in feite dingen die stroom nodig hebben, kunnen waardevolle gegevens opslaan, maar worden niet geleverd met een batterij. 

Het eerste dat u moet weten over dit model is dat het wordt geleverd met connectoren om maximaal zes apparaten van stroom te voorzien, maar de verpakking wordt geleverd met slechts 2 kabels. Dit zijn nu niet uw standaard 3-pins connectoren die u gebruikt met de meeste elektronica, van tv, desktops of gameconsoles. Ook bekend als de C13-connector, dit is het uiteinde dat in uw apparaat gaat. Aan het uiteinde van een normaal C13-snoer zou de standaard 3-pins stekker zitten die in de muur gaat. Hier zijn de zes connectoren op de BR650MI eigenlijk C14-inlaten, dus je kunt je bestaande kabels er niet mee gebruiken.

Als je 6 apparaten wilt aansluiten, moet je 4 extra C13 naar C14 inlaatkabels aanschaffen. Wat gebeurt er als je apparaat niet wordt geleverd met de standaard C13 3-pins, maar bijvoorbeeld de C7-twee-pins oftewel figuur 8 gebruikt voor de PlayStation 4-console? Nou, dat betekent dat je een C7 naar C14 inlaatkabel moet kopen om de PlayStation 4 op de BR650MI aan te sluiten. Hetzelfde geldt als uw apparaat de C5 oftewel Mickey Mouse-driepins gebruikt, waarop sommige power-bricks verbinding maken.

Aan de voorkant van het apparaat zit een display, dat laat zien hoeveel er uit het apparaat wordt gehaald om maximaal zes apparaten van stroom te voorzien, en zolang het bedrag onder de drempel valt, ben je veilig. Natuurlijk geldt dat hoe meer apparaten u aansluit en hoe meer stroom elk apparaat verbruikt, hoe minder stand-byvermogen u heeft als de stroom uitvalt. Nu zou het nogal ongerijmd zijn om aan te nemen dat alle zes apparaten tegelijkertijd stroom zouden moeten verbruiken, maar zelfs als dat het geval is, houd dan rekening met de limiet van 390 W op dit apparaat. Als uw printer of gameconsole niet is ingeschakeld, heeft deze geen stroom nodig en zelfs als ze zijn ingeschakeld, schakelt u ze onmiddellijk uit in het geval van een stroomstoring. 

De belangrijkste apparaten die dit van stroom moet voorzien, zijn uw werkstations, of het nu een desktop, iMac en uw externe monitoren zijn. Door twee monitoren en een desktop aan te sluiten, berekende de BR650MI ongeveer 14 minuten extra stroom bij een stroomstoring. Door één monitor uit te schakelen, werd die tijd met twee minuten verhoogd, en 16 minuten is meer dan genoeg tijd om al mijn bestanden op te slaan en mijn computer uit te schakelen.

Het tweede dat u van dit apparaat weet, is dat het niet meteen werkt. Het bevat eigenlijk een batterij die kan worden vervangen als deze na langdurig gebruik zwak en leeg raakt. Leg het apparaat gewoon op zijn zijkant en schuif het onderste deksel naar buiten en de batterij-eenheid wordt zichtbaar. Nu lopen er twee kabels naar de batterij en is er maar één aangesloten. Voordat u het apparaat inschakelt, moet u de batterij gedeeltelijk naar buiten schuiven, de blootliggende kabel in een aansluitpunt op de batterijeenheid steken en de batterij weer naar binnen schuiven. Plaats het deksel terug op zijn oorspronkelijke positie en de BR650MI is gebruik.

Naast de 6 connectoren om je apparaten aan te koppelen, wordt dit apparaat ook geleverd met ingebouwde overspanningsbeveiliging, om te voorkomen dat je apparaten gaan braden bij onweer. Er is ook een datapoort om deze op uw pc aan te sluiten, zodat uw computer het apparaat herkent. Het wordt ook geleverd met LAN- en telefoonpoorten met overspanningsbeveiliging, voor het geval dat.

Werkt dit apparaat? Afgezien van een daadwerkelijke stroomstoring, is het moeilijk om de effectiviteit te meten. Maar door de stroomtoevoer naar de BR650MI uit te schakelen, bleef het apparaat de volgende 15 minuten mijn desktop en beide monitoren van stroom voorzien. Oh, en in het geval van een stroomstoring en je werkt op je desktop en weet je het niet, het apparaat laat met tussenpozen een luide pieptoon horen om je te waarschuwen dat het geen stroom meer haalt uit het stopcontact, wat betekent dat zelfs als uw computer aan staat en u een dutje doet, u zeker wakker wordt.

Wat dit wel biedt, is gemoedsrust, te weten dat zelfs als er iets zou gebeuren, de aangesloten apparatuur in bedrijf zou blijven. Omdat ik gegevens ben kwijtgeraakt omdat ik ben vergeten de stroom naar de voeding van mijn laptop in te schakelen, weet ik hoe belangrijk werkinformatie is. Dit apparaat is natuurlijk niet handig als u vergeet het op uw apparaten aan te sluiten, maar als alle kabels eenmaal zijn aangesloten, zou dit u een zeker beveiligingsniveau moeten bieden, wetende dat u kostbare minuten krijgt om uw werk te beschermen.

Met S $ 290 is de BR650MI een kleine investering voor meer gemoedsrust, om niet alleen uw duurdere hardware te beschermen, maar ook het werk dat u thuis doet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here