Als je net begint met brouwen of als je het al jaren doet, kun je er altijd meer over te weten komen. Jarenlang bier brouwen, je leert je technieken kennen en weet zo ongeveer alles wat er te weten valt over hoe je je bier brouwt. Maar als we leren hoe anderen het doen, krijgen we een idee hoe we beter kunnen worden.

Daarom heb ik een lijst met tips en trucs samengesteld over het zelf brouwen van bier. Probeer de volgende keer dat je een heerlijke batch gaat brouwen er een paar. Misschien vindt u in sommige hiervan de waarde van.

Zet allereerst whisky op je luchtsluizen. Eigenlijk is wodka het beste. Dit doodt al die kleine bacteriën en andere levende wezens die in je bier proberen te komen. Als je enige besmetting in je brouwsel laat, krijg je een vreselijke batch. Het zal vreselijk smaken of het zal volledig ondrinkbaar zijn.

Zorg er vervolgens voor dat u van alles aantekeningen maakt. Noteer uw recepten, uw timing, datums en tijden voor de verschillende stadia van het brouwen. Wen hieraan voor het geval je ooit verschillende soorten brouwsels tegelijk wilt proberen. Je kunt ook beginnen met een batch en bij de secundaire gisting de batch splitsen zodat je elke batch anders kunt aromatiseren. Dat is wanneer je echt goede aantekeningen moet maken.

Als je hop aan de kook brengt, doe ze dan in een panty. Op die manier, als het koken voorbij is, verwijder je gewoon de panty en gooi je ze weg. Het is gemakkelijk schoon te maken en zorgt ervoor dat uw brouwsel niet besmet raakt.

Bouw een spiraal met koperen buis waaraan u aan elk uiteinde een stuk slang kunt bevestigen. Bevestig een slang aan de gootsteen en de andere loopt naar de afvoer. Als je moet afkoelen voor de gisting, laat je de spiraal vallen en laat je er koud water doorheen stromen. Het zal je temperatuur snel verlagen.

Behandel het als een kunst en heb er plezier mee. Maar wees precies zoals een kunstenaar die op canvas schildert. Als je aantekeningen maakt en de resultaten bestudeert, zou je je moeten kunnen specialiseren in bepaalde smaken, evenals in alcoholgehalte en zwaartekracht. Er is software die u kunt kopen waarmee u de resultaten kunt bijhouden en uw bieren kunt verbeteren.

Als je al weet wat je doet in de categorie thuisbrouwen, dan komen deze tips goed van pas. Zo niet, dan zijn er tal van bronnen om u op weg te helpen. Wees niet bang. Maak je handen vuil. De enige manier om te leren is door een batch te brouwen. Wat het resultaat ook is, u zult iets als ervaring hebben om te onthouden.

Zelf bier brouwen? Bestel een bierbrouw pakket! – Brouwpunt

 

Voor meer informatie:https://brouwpunt.nl/zelf-bier-brouwen/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here