De belangrijkste verantwoordelijkheden van een webhostingbedrijf zijn het bieden van serverruimte, webservices en het onderhoud van servers die websites hosten die eigendom zijn van of beheerd worden door individuen en bedrijven. De meeste webhostingbedrijven bieden shared hosting en dedicated hosting aan, die hieronder in detail worden uitgelegd.

Gedeelde hosting

Een andere naam voor shared hosting is virtuele hosting of massahosting. Het werkt als volgt: uw inhoud en applicaties worden op een server geplaatst die wordt gedeeld met andere klanten die ook gebruik maken van die webhost. De apparatuur en de server zijn eigendom van en worden beheerd door de webhostprovider, met technici bij de hand om de servers te bewaken en te beheren.

Bedrijven kiezen ervoor om voor de shared hosting-route te gaan omdat het veel goedkoper is en het goed werkt. Met andere woorden, het is betaalbaar en efficiënt. Het kan de moeite waard zijn om te vragen naar tools voor gedeeld hostingbeheer waarmee u shared hosting kunt gebruiken, maar toch de voordelen van een speciale server kunt krijgen (hieronder beschreven). Het is belangrijk om het controlepaneel te bekijken dat het hostingbedrijf u biedt. .
Hoewel populair, heeft shared hosting zijn beperkingen. Het beperkt u in het gebruik van bepaalde scripttalen en applicaties, hoewel u vaak functies kunt aanpassen en toevoegen, zoals een winkelwagentje of een online catalogus.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting is een veel geavanceerdere vorm van webhosting. Met dit type hosting kun je zelf een hele server huren en toegang hebben tot al zijn bronnen om een ​​of meerdere websites te hosten.
Met dedicated hosting is er geen overdracht van activa of personeel naar de webhost. U of uw webhost is eigenaar van de apparatuur. Dit wordt bepaald op basis van een aantal factoren, die van bedrijf tot bedrijf verschillen.
De webhost neemt doorgaans geen verantwoordelijkheid voor iets anders dan de hostingactiviteiten. Bedrijfsprocessen, strategische aansturing en debugging-applicaties moeten bijvoorbeeld door de klant worden beheerd.

Dedicated hosting is gespecialiseerd en de klant krijgt speciale hostingvoordelen, zoals een veilige fysieke infrastructuur van hoge kwaliteit en een snelle internetverbinding. Hostingpakketten worden vaak aangepast aan de behoeften van de klant met betrekking tot de benodigde bandbreedte, geheugen en opslagruimte. Omdat u een volledige server “bezit” en deze niet deelt met een ander bedrijf, kunnen CPU-intensieve applicaties soepel werken en wordt voorkomen dat de prestaties van uw website door anderen worden verstoord.
Dit maakt een dedicated hostingplan het ideale pakket voor bedrijven met grotere, drukbezochte websites en geeft hen totale controle over de hostingomgeving.

Root Server-hosting

Een andere naam voor Root Server-hosting is Semi-managed hosting. Dit is een vorm van dedicated hosting waarmee u controle heeft over uw server door toegang tot de root, terwijl het verschillende voordelen biedt, zoals betrouwbare infrastructuur, beveiliging en onderhoud van hardware. Root Server-hosting biedt redundante (ononderbroken) internetconnectiviteit en flexibiliteit voor u om besturingssystemen en hardwarespecificaties te kiezen die het meest geschikt zijn voor uw behoeften.

Aangezien een Root Server een semi-beheerde server is, beheert de hostingprovider de installatie en hardware, maar jij, de klant, beheert alle andere aspecten ervan, inclusief back-ups en software-upgrades. Als client heeft u ook root-toegang of beheerderstoegang, zodat u vrijwel alles op die server kunt doen.

Een Root Server is een zeer veelzijdige server, waar u kunt doen wat u maar wilt, inclusief het hosten van uw eigen webserver of mailserver. Root Server hosting is bedoeld voor mensen die meer flexibiliteit en maatwerk nodig hebben dan een managed Dedicated server.

Hosting door wederverkopers

Dit type hosting is ideaal voor ondernemers en bedrijven die namens hun eigen klanten willen hosten. Het doorverkopen van webhostingservices houdt in dat u een contract kunt afsluiten met een webhostingprovider en deze vervolgens onder uw eigen merk kunt doorverkopen. Webhostingbedrijven doen dit omdat ze op deze manier meer van hun dedicated hostingruimte kunnen verkopen. Voor het gebruik van diensten van de webhost betaalt de klant een vaste vergoeding, die hij vervolgens onder zijn eigen merk kan doorverkopen. Verschillende hostingbedrijven bieden verschillende contracten en overeenkomsten aan.

CloudLinkHosting

Voor meer informatie: https://cloudlinkhosting.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here